Tucina kuća

Kuća za odmor “Tucina kuća”***

Vratite se životu naših baka i djedova, životu stare Slavonije. Provedite svoje slobodne trenutke u miru i idili Stare Kapele na imanju “Tucina kuća” koja je otvorena za posjetu pojedinaca, obitelji ili turističkih grupa.

Imanje „Tucina kuća“ smješteno je u „Eko-etno selu“ Stara Kapela i sastoji se od stare seoske kuće namještene u autohtonom slavonskom stilu s namještajem iz vremena naših djedova i baka, a koja je pretvorena u dvokrevetni apartman, od „štaglja“ – dvorišne gospodarske zgrade. Štagalj je nekad služio za smještaj stoke i sjena , te za spremanje kola, poljoprivrednog alata i oruđa. Sjenik na štaglju uređen je kao četverokrevetni apartman i također opremljen izvornim starim seoskim namještajem.

U prostoru negdašnje štale uređena je, za goste imanja, gostiona s otvorenim kaminom, masivnim hrastovim stolovima i klupama, šankom od starih hrastovih greda i dasaka, te podom od starih cigala.
Uz prigušeno osvjetljenje i pucketanje vatre u kaminu stvoren je idealan ambijent za odmor i uživanje u idili seoskog okruženja.

Iz gostione se prelazi u nadograđeni restoranski prostor kapaciteta 50 osoba, koji je također izgrađen i uređen u starinskom stilu, od stare cigle, starih hrastovih greda i crijepa i opremljen masivnim hrastovim stolovima i klupama. Poseban ugođaj ovom dijelu daju veliki stakleni prozori na tri strane restorana koji daju dojam otvorenog prostora.

U štaglju je, vezana na restoranski dio, smještena suvremeno opremljena kuhinja koja omogućava pripremu autohtonih slavonskih jela, kao i jela po narudžbi.

Imanje „Tucina kuća“ ima veliko dvorište s ostalim gospodarskim zgradama, sjenicom za ugodan popodnevni odmor i razgovor uz kavu ili čaj, vanjskom krušnom peći i pečenjarom, voćnjak sa stolovima i klupama te zidanim roštiljem koji omogućuje gostima da sami sebi pripreme jela s roštilja. Gostima je na raspolaganju i ekološki uzgojeno povrće iz vrta, a nude im se i tandem bicikli za vožnju u paru lijepim predjelima ovoga kraja.

Imanje „Tucina kuća“ nudi vam:

– smještaj u dvokrevetnom i četverokrevetnom apartmanu,
– izvornu slavonsku kuhinju, prema dogovoru,
– mogućnost samostalnog pripremanja hrane,
– posjete turističkih grupa 10-50 osoba s organiziranim razgledom imanja i sela,
– ručkove i večere s izvornim slavonskim menijem,
– živu tamburašku glazbu, po dogovoru.

Za vas organiziramo:

– poslovne domjenke,
– razne prezentacije,
– proslave za krizme i krštenja,
– press konferencije,
– proslave rođendana, godišnjica mature i druge proslave,
– team building,
– poslovne sastanke.

Adresa i kontakti:

Antun i Marija Tucić
Stara Kapela 5
35 410 NOVA KAPELA

tel. +385 35 384 363, +385 35 384 019
mob. +385 98 467 878

e-mail:

antuntucic@gmail.com

 
 
« of 2 »