Ponuda

Udruga Eko-etno sela Stara Kapela uredila je pješačko-biciklističku stazu koja prolazi brežuljcima rubnim dijelovima sela u dužini 13 kilometara. Na stazi je pravilno raspoređeno 6 odmorišta sa masivnim hrastovim stolovima i klupama, a na 4 odmorišta izrađene su replike starih turskih čardaka iz vremena Vojne krajine koji služe kao vidikovci. Sa čardaka se lijepo vidi dolina u kojoj je smješteno selo i šira okolica.

Svako odmorište ima svoj naziv koji su mu seljani dali još u davnini prema nekom od stanovnika sela ili događaju koji se zbio na tom mjestu, pa se jedno odmorište zove „Brdo pijane Marije“, drugo „Bab’ Evina krčevina“ itd.

Za one rekreativce kojima se učini da je staza predugačka, ako nemaju vremena ili snage za obilazak čitave, načinjeno je i označeno nekoliko poprečnih staza kojima se mogu spustiti u selo, a da ne pređu stazu svom njenom dužinom.

Staza prolazi ugodnim krajolikom s raznim biljnim vrstama koje su označene pločicama s hrvatskim i latinskim nazivima, a na pojedinim odmorištima postavljene su i interpretacijske table sa slikama i nazivljem ptica koje borave na ovom području, fotografije jestivih i nejestivih gljiva koje se ovdje mogu naći, divljači koja ovdje obitava ili ovim područjem prolazi.

Na ovaj način pješačko-biciklistička staza ne služi samo za sport i rekreaciju nego je i poučna, a omogućuje i foto-safari ljubiteljima fotografije.

Ako vas interesira smještaj, pogledajte pod linkom “Tucina kuća”, a uskoro će ponuda za smještaj biti više…

Za vas organiziramo:

– poslovne domjenke,
– razne prezentacije,
– proslave za krizme i krštenja,
– press konferencije,
– proslave rođendana, godišnjica mature i druge proslave,
– team building,
– poslovne sastanke.

Vjenčanje u Eko-etno selu Stara Kapela
Želite nešto posebno za Vas i vaše uzvanike na vašem vjenčanju? Želite li sebi i njima pokloniti nešto posebno, drugačije od drugih, nešto što će Vas i njih podsjećati na Vaš najsvečaniji dan u životu? Tada se svakako odlučite reči Vaše DA u selu bajci – Eko-etno selu Stara Kapela.
Ponuda:
– organiziranje vjenčanja do 60 uzvanika u mjesnoj crkvici,
– dekoriranje crkvice i etno restoranskog prostora sa tradicionalnom večerom, etno glazbom (tamburaši) i po želji mladenaca najam kočija i kola uz mogućnost vjenčanja u narodnoj nošnji starokapelačkog kraja.

Tkalačka radiona

Snaša za tkalačkim stanom
Snaša za tkalačkim stanom

Dugo u noć, u gluhu zimsku noć
moja mati bijelo platno tka.
D. Tadijanović


Pretvorite vaš odmor u Eko-etno selu Stara Kapela u aktivan odmor i naučite davno zaboravljenu vještinu tkanja, na tkalačkom stanu, svih vrsta tradicionalnog platna u tkalačkoj radioni Eko-etno sela Stara Kapela.

Organiziramo tkalačke tečajeve za Vas uz mogućnost kupnje tkalačkog stana.